Tartu Ülikool peab neljandat Delta karjääripäeva

Neljapäeval, 3. märtsil kella 11–16 kohtuvad üliõpilased Tartu Ülikooli Akadeemilises Spordiklubis peetaval Delta karjääripäeval oma valdkonna mainekate tööpakkujatega, et leida endale tulevane praktika- või töökoht.   
  
Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi juhataja professor Jaak Vilo selgitas, et karjääripäeva roll on tuua kokku töötajaid otsivad ettevõtted ja ülikooli peatsed lõpetajad. „Ennekõike konkureerivad karjääripäeval omavahel ettevõtted, kes saavad tutvustada, millist tööd võiks just nende juures teha,“ ütles Vilo, lisades, et Tartu Ülikooli lõpetajad on tööandjate juures kõrges hinnas. „Karjääripäev võimaldab seal osalevatel ettevõtetel teiste hulgast paremini eristuda ennekõike kui väärtusliku, huvitava ja piisava keerukusega töö andja,“ sõnas Vilo. 

Karjääripäeval on kohal rohkem kui 45 organisatsiooni, kellelt üliõpilased saavad uurida, milliseid praktika- ja töökohti pakutakse informaatika, majanduse ning matemaatika ja statistika valdkonnas. Osalevad organisatsioonid teevad enda tutvustamiseks lühiettekandeid, mida saab jälgida nii kohapeal kui ka veebi teel.  

Üliõpilased soovivad Delta karjääripäeval sõlmida kasulikke kontakte ja tööandjatega isiklikult suhelda. „Ootan väga silmast silma kohtumisi ettevõtete töötajatega, et saaksin end kurssi viia vabade praktikakohtade ja ees ootavate karjäärivõimalustega,“ rääkis majandusteaduskonna teise kursuse üliõpilane Kristjan Kutsar. Kristjan soovib pakutavaid ametikohti võrrelda, et näha, milline neist just temale kõige paremini sobiks ja mis teemadele ta peaks oma õpingutes veelgi rohkem tähelepanu pöörama.  

Matemaatilise statistika bakalaureusetudeng Annika Talvet märkis, et Delta karjääripäev on väärt üritus iga motivatsiooni otsiva tudengi jaoks. „See on suurepärane võimalus saada aimu sellest, millistes ettevõtetes võiks üks statistik töötada,“ rääkis Annika ning lisas, et tulevaste võimalike tööandjate avatud ja sõbralik suhtumine aitab tal välja selgitada, kuhu võiks kandideerida.  

Karjääripäeva korraldavad Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituut, majandusteaduskond ning matemaatika ja statistika instituut. Ürituse kohta leiab lisainfot Delta keskuse kodulehelt

Doktorantuur

Registreeru karjäärikonverentsile „Doktorikraadiga uutesse kõrgustesse!“

Innovatsioon ja tulevikutehnoloogia

Euroopa innovatsioonivõrgustiku toetusvõimaluste infopäev

Delta building near Emajõgi

Seitsmendas Delta loengus keskendutakse õpetamisele koolis