Autor:
Tartu Ülikool

Eetiline teadus on hea teadus

Lehes Sirp on ilmunud asjalik kokkuvõte, miks eetiline teadus on eriti praegusel ajal oluline, kuidas Tartu Ülikool on aidanud panna kirja eetilise teaduse põhimõtteid ning pannud neid vastavusse praeguste probleemidega. Loe artiklit.

Artikli üheks autoriks on finantsmatemaatika kaasprofessor Raul Kangro, kes on Tartu ülikooli hea teadustava nõustaja  loodus- ja täppisteaduste valdkonnas. Raul Kangro kirjutab:

"Loodus- ja täppisteaduste valdkonnas on siiani olnud pöördumisi põhiliselt kolme laiema teema puhul: doktorantide ja juhendajate suhted, autorsuse probleemid (sh publikatsiooni avaldamise takistamine kaasautori poolt) ning isikuandmete kasutamisega seotud küsimused. Kuna valdkonnas on toimunud üsna ulatuslik rahvusvahelistumine nii õppejõudude kui ka doktorantide osas, on tekkinud mitmeid probleeme eri kultuuritaustaga seotud arusaamade lahknemisega ning samuti ei pruugi kõik juhendajad teadvustada, et välisdoktorantide puhul võib õpingute aja pikenemine neile suuri probleeme valmistada. Loota võib, et sellised probleemid ajas vähenevad ning nende ennetamiseks on välja pakutud nn vastastikuste ootuste ühtlustamise vorm."
 

Delta building near Emajõgi

Seitsmendas Delta loengus keskendutakse õpetamisele koolis

Konkursi „Teadus 3 minutiga“ viis parimat ja teaduste akadeemia president Tarmo Soomere

Martin Haamer ja Hanna Britt Soots jõudsid konkursi „Teadus 3 minutiga“ parimate hulka

Matemaatikahariduse keskus

Keskuse eesmärk on matemaatikaõpetaja ameti ja õpetajakoolituse populariseerimine ning magistrikraadiga õpetajate arvu suurendamine.